Skip to content

Wie zijn wij?

De Stichting Herenboeren Rijk van Dommel en Aa bestaat uit een bestuur met daaromheen een enthousiaste groep kartrekkers. Hieronder stellen zij zich kort voor.

Marco Adema

Marco Adema

Voorzitter

Marco is voorzitter van het bestuur, en zet zich in om een geschikte locatie te vinden voor een Herenboerderij in Geldrop, Mierlo, of Helmond. Ad interim beheert Marco ook onze penningen.

“Het mooie aan een Herenboerderij vind ik dat je je eigen duurzame voedsel ziet groeien en mee kan beslissen wat er wordt verbouwd. Door de kleinschalige manier van opzet met oog voor de natuur wordt gewerkt aan herstel van de biodiversiteit. En dat bijna in je achtertuin.”

Walter Tibboel

Walter Tibboel

Secretaris

Als secretaris van het bestuur zorgt Walter voor een goede administratie en communicatie. Daarnaast zet Walter zich in om een geschikte locatie te vinden in zijn woonplaats Nuenen.

“Wat me bij een Herenboerderij het meest aanspreekt zijn de collectieve en duurzame aspecten. Het is gewoon leuk om een economie met respect voor mens en natuur voor elkaar te krijgen, samen met een enthousiaste groep mensen.”

Claudia

Claudia Evers

Penningmeester / Communicatie & Vormgeving

Claudia is penningmeester en draagt op creatief vlak een steentje bij door mee te denken over communicatie en vormgeving.

“Ik heb een passie voor mensen, duurzaamheid, natuur en vernieuwing en word blij als ik de wereld iedere dag een beetje mooier mag maken. Liefst met jou! Om samen een positieve bijdrage te leveren op ecologisch, sociaal én economisch vlak.”

Sandra Mastboom

Sandra Mastboom

Kartrekker Activiteiten

Ook Sandra boort haar creativiteit en netwerk aan om mee te werken aan het tot stand komen van een Herenboerderij om samen lokaal duurzaam voedsel te produceren.

“Gezonde, lokale voeding is voor mij de basis en een manier om te bouwen aan een mooie wereld.”

Tony Smits

Tony Smits

Kartrekker Grond

Tony is enthousiast om samen met organisaties en overheden een landingsplek voor de Herenboerderij te vinden in Helmond.

“In een veranderende wereld is het concept van Herenboeren voor mij een goed initiatief om samen met andere mensen te werken aan een betere toekomst. Weten waar je onbespoten fruit en groenten vandaan komen. Extensieve landbouw en veeteelt, waardoor natuur weer kans krijgt zich te herstellen. En mogelijk vrijkomende landbouwgronden benutten, waarbij het verleden niet uit het oog verloren wordt.”

Jij?

Jouw talent

Er is volop ruimte in onze groep van kartrekkers, met name zoeken we momenteel mensen voor communicatie, activiteiten en een penningmeester.

In het algemeen zijn alle expertises nodig om een diverse groep kartrekkers te vormen: creativiteit, netwerk, juridische of financiële kennis, leiderschap, politiek, agrarische kennis, community opbouwen, social media, psychologie, grafische vormgeving, data analyse, mensenmensen, IT’ers etc etc etc.

Stuur ons een bericht op rijkvandommelenaa@herenboeren.nl.

Picknick