Wie zijn wij?

De Stichting Herenboeren Rijk van Dommel en Aa bestaat uit een bestuur met daaromheen een enthousiaste groep kartrekkers. Hieronder stellen zij zich kort voor.

Marco Adema

Marco Adema

Voorzitter

Marco is voorzitter van het bestuur, en zet zich in om een geschikte locatie te vinden voor een Herenboerderij in Geldrop, Mierlo, of Helmond.

“Het mooie aan een Herenboerderij vind ik dat je je eigen duurzame voedsel ziet groeien en mee kan beslissen wat er wordt verbouwd. Door de kleinschalige manier van opzet met oog voor de natuur wordt gewerkt aan herstel van de biodiversiteit. En dat bijna in je achtertuin.”

Walter Tibboel

Walter Tibboel

Secretaris

Als secretaris van het bestuur zorgt Walter voor een goede administratie en communicatie. Daarnaast zet Walter zich in om een geschikte locatie te vinden in zijn woonplaats Nuenen.

“Wat me bij een Herenboerderij het meest aanspreekt zijn de collectieve en duurzame aspecten. Het is gewoon leuk om een economie met respect voor mens en natuur voor elkaar te krijgen, samen met een enthousiaste groep mensen.”

Bram Loeffen

Bram Loeffen

Penningmeester

Ook Bram zoekt naar mogelijkheden om een Herenboerderij te kunnen vestigen in de omgeving van Nuenen. Hij houdt zich als penningmeester in het bestuur ook bezig met de bankzaken.

“Wat ik mooi vind in het concept van Herenboeren is dat het toekomstbestendige verbindingen legt tussen gezond voedsel, een aantrekkelijke omgeving en verschillende groepen mensen.”

 

20200427 Studio_van_gestel_website-21

Aukje van Gestel

Algemeen bestuurslid

Binnen de stichting houdt Aukje zich bezig met de financiën, ledenadministratie en met het  informeren en enthousiasmeren van potentiële leden.

Ik word herenboerin omdat herstellende landbouw fantastisch is voor het bodemleven en biodiversiteit, en omdat ik gelukkig word van een rijk landschap met bomen, water, dieren en planten.

Arne de Roest

Arne de Roest

Kartrekker Grond

Arne zoekt mee naar een geschikte locatie voor een coöperatieve boerderij in het buitengebied van Geldrop-Mierlo.

“Biologisch voedsel produceren, op een natuur-inclusieve manier en dicht bij de afnemers, daar zet ik me graag voor in!”

Marieke Wingens

Marieke Wingens

Kartrekker Grond

Marieke werkt samen in de werkgroep voor grond in Nuenen en denkt graag mee bij communicatie en activiteiten.

“Ik vind het belangrijk dat jong en oud ervaren hoe het is om zelf betrokken te zijn bij voedselproductie in de buurt, liefst biologisch & duurzaam.”

Mark Franken

Mark Franken

Kartrekker Grond

Mark is enthousiast om samen met organisaties en overheden een landingsplek voor de Herenboerderij te vinden in Geldrop-Mierlo.

“Een Herenboerderij is een aanwinst voor de omgeving. Naast duurzame voedselproductie voor 200 gezinnen, kan de boerderij een plek worden waar mensen graag naartoe komen om mee te werken, een pauze te houden tijdens een wandeling, of een voorbeeld voor natuureducatie”.

Rebecca

Rebecca Smits

Kartrekker Communicatie

Rebecca gaat met veel motivatie werken aan de communicatie, met nadruk op nieuwsbrieven en social media. Dus kom in gesprek met Rebecca.

“Dier en natuur is altijd mijn passie geweest. Als ik dan mee kan helpen bouwen aan een initiatief dat dier en milieu vriendelijk is, is dit iets waar ik me honderd procent voor inzet.”

Sandra Mastboom

Sandra Mastboom

Kartrekker Activiteiten

Ook Sandra boort haar creativiteit en netwerk aan om mee te werken aan het tot stand komen van een Herenboerderij om samen lokaal duurzaam voedsel te produceren.

“Gezonde, lokale voeding is voor mij de basis en een manier om te bouwen aan een mooie wereld.”

Tony Smits

Tony Smits

Kartrekker Grond

Tony is enthousiast om samen met organisaties en overheden een landingsplek voor de Herenboerderij te vinden in Helmond.

“In een veranderende wereld is het concept van Herenboeren voor mij een goed initiatief om samen met andere mensen te werken aan een betere toekomst. Weten waar je onbespoten fruit en groenten vandaan komen. Extensieve landbouw en veeteelt, waardoor natuur weer kans krijgt zich te herstellen. En mogelijk vrijkomende landbouwgronden benutten, waarbij het verleden niet uit het oog verloren wordt.”

Picknick

Jij?

Jouw talent

Er is volop ruimte in onze groep van kartrekkers voor iedereen die graag iets extra’s wil doen om de Herenboerderij aan de grond te krijgen.

Alle expertises zijn nodig om een diverse groep kartrekkers te vormen: creativiteit, netwerk, juridische of financiële kennis, leiderschap, politiek, agrarische kennis, community opbouwen, social media, psychologie, grafische vormgeving, data analyse, mensenmensen, IT’ers etc etc etc.

Stuur ons een bericht op rijkvandommelenaa@herenboeren.nl.