Hoe gaan we verder?

Om te overleggen over de toekomst van ons initiatief, organiseren we twee Zoom bijeenkomsten.

Op woensdag 31 maart 2021 en op donderdag 8 april 2021, beide keren van 20:00 tot 21:00 uur.

Meld je hier vrijblijvend aan zodat we je de link voor de Zoom bijeenkomst kunnen toesturen.

De achtergrond van het overleg hebben we uiteen gezet in de laatste nieuwsbrief. De tekst daarvan kun je hieronder lezen.

Het zal je misschien al wel opgevallen zijn dat het al een tijdje stil is rondom ons initiatief voor een Herenboerderij in het Rijk van Dommel en Aa. Het afgelopen jaar hebben de activiteiten op een heel laag pitje gestaan. En de communicatie met jullie ook. Mocht je ons een bericht hebben gestuurd via e-mail, dan zou het kunnen dat dat onbeantwoord is gebleven. Onze excuses daarvoor!

We schreven in de nieuwsbrief van oktober 2019 al dat we met twee uitdagingen te maken hebben: het vinden van een geschikte locatie in onze eigen omgeving, en de mankracht binnen de groep kartrekkers. Die uitdagingen zijn er nog steeds. Er is wel één locatie die er hoopvol uitziet, en het aantal potentiële leden is met 245 gezinnen hoog genoeg om meteen een Herenboerderij van de grond te krijgen als er grond is. Maar aan de andere kant moeten we als kartrekkers erkennen dat we het initiatief (nog) niet tot een draaiende boerderij hebben weten te brengen, en dat we op dit moment met te weinig mensen zijn om de kar nog verder te kunnen trekken.

We denken daarom dat het niet veel zin heeft om met het initiatief door te gaan zoals het nu uitgevoerd wordt. De huidige kartrekkers zijn daarom voornemens om te stoppen per 1 mei 2021. Dat zou betekenen dat de stichting wordt opgeheven, en dat we samen met Herenboeren Nederland kijken of we een deel van wat we hebben opgebouwd (netwerk, materiaal, mailinglijst) kunnen overdragen aan een ander initiatief. Daarover zullen we jullie dan uiteraard nog informeren, en eventueel toestemming vragen om je gegevens door te geven of te bewaren.

Tenzij….. er een nieuwe groep kartrekkers opstaat.
Mensen die het stokje van ons over willen nemen. Lees hieronder nog even wat we allemaal al wél hebben bereikt. We zijn verbonden met 245 gezinnen die niets liever willen dan hun eigen voedsel, hier in onze eigen regio en op een natuur-inclusieve manier verbouwen. We hebben gesprekspartners in de regio over grond, en bij steeds meer overheden en agrarische ondernemers is een Herenboerderij inmiddels een bekende organisatie.

Kartrekkers

Deel dit bericht: