Iedereen Herenboer

\”Stel je voor dat we in een land leven met frisse lucht en een mooi, aantrekkelijk, eetbaar en (be)leefbaar landschap. Stel je eens voor, dat iedereen in Nederland elke dag vers eet, dat wat het land voortbrengt. 17 miljoen mensen zijn vitaler en gezonder dan nu, iets wat ze zelf ook ervaren.

Wij Herenboeren, wij stellen het ons voor. Omdat het kan. Nederland is gelegen in een vruchtbare delta en we hebben een rijke historie en enorme kennis als het landbouw en voedselproductie betreft. Die traditie kenmerkte zich in het verleden ook door een gevarieerd landschap met grote waardering voor biodiversiteit en een breed scala aan plant- en diersoorten.\”

De Herenboeren beweging beschrijft in een inspirerend manifest waarom en hoe Farming Communities én hun boeren, toeleveranciers en andere partners op 700.000 hectare alle Nederlanders dichtbij van eerlijk en goed voedsel en waardevolle natuur kunnen voorzien.

Deel dit bericht: